A WALK TO REMEMBER
Assalamua'laikum!

Hi, I'm Azleen. Simple and sweet ... ececece.
Sometimes when I can't shout, cry, scream ... I'll did it ... HERE!!!
Once u came, do keep in touch!


Travel This

Story About Links Goodies


online user(s)



Visitors Tracking

free counters


Sweetsour




Momen Penting
Daisypath Happy Birthday tickers ~~~~~~~~~~~~ Daisypath Happy Birthday tickers ~~~~~~~~~~~~ Daisypath Anniversary tickers ~~~~~~~~~~~~ Daisypath Anniversary tickers ~~~~~~~~~~~~


Try to click these!



Friends of Mine



Message to Me



TweetJer



AzleenDotBiz



Credits Section
Skin By LetthaKyra
Background APK
Best view in Google Chrome only.
Hello 2009
Wednesday, December 31, 2008 | Wednesday, December 31, 2008 | 6 komen entri ni
2008 akan tinggalkan kita dengan 1001 memori. Ada yang hambar, kelat, pait, masin ... dan ader yang manis letting (loghat kelate maa). Macamana dengan azam baru?... azam lama da fulfill ker? For me, myself ... Alhamdulillah ... ader yang da and ader yang in progress. And hav to create new one ... :-) Kan nak upgrade my self. Yang penting aku kene kuruskan badan ... sapa sokong angkat kaki? ... ha ha ha. Dan lagi satu ... be a better Nor Azleen. Amin. Selamat Tahun Baru 2009 for my family sayang,dear panda, dear frenz and all over the world (cam poyo jerk!)... Hope eberibadi will live 'happily' ever after and Syukur to ALLAH with whateva we face.
Happy New Year 2009!

A dedication to F.R.I.E.N.D.S
| Wednesday, December 31, 2008 | 4 komen entri ni
As we breathing, we have to continue our journey. Journey of life! And for me, when I reached one station of my journey so called Olympia College Johor Bahru @ OCJB ... I’ve met another numbers of dynamic levels people. From the day I was here, until the last the day of my life, I would like to thank those special people here that change something in my heart. Some of you give me inspire to fulfil my dream, some of you make me aware of difficulties around us, some of you showed me the beauty of being a mother, some of you showed me that life is not easy as what we thought and not simple as ABC, some of you showed me the responsibilities when being a part of family; husband, wife, mother, daughter or else. Some of you inspire me to be a good facilitator!
Thank you for being there for me, FRIENDS. Be part of you all is very precious moment for me. I’m sorry that I know I’ve hurt you either I realize it or not. I’m sorry... I am just a human! I’m sorry. A fight may come and go very easily, but a friendship could last forever. I really appreciate the moments with you all. From the bottom of my heart, thank you and I’ll miss our moments here.
The people who make a difference in our life are not the ones with the most credentials, the most money, or the most awards. They are the ones that care.
(Again, my last sorry for the moment; it’s regarding below images. Sooooorrryy.....  )
Kepada mereka2 yang tiada di dalam bawah ini adalah mereka2 yang bertuah kerana gambarnya tidak diperkotak-katikkan. Nasib baik tak sempat cari gambor. Selamat. Time kasih sumer ... my colleagues, admin, librarian, marketing staffs, pakcik-makcik, and ex-olympian ~ Leen.

Labels: ,


The remaining days ...
Tuesday, December 30, 2008 | Tuesday, December 30, 2008 | 3 komen entri ni
Erm ... arini nak kata klako bolehlah kategori klako. Erm... semalam ngigau lagi.Hu hu ... mimpi buruk, mimpi antu but I'm in the process of reducing of watching horror movies.Even the last horror movie that I had watch was the Bhoothnath ... tu pon bukan antu betol.Pasal arini, aku da tentu pegi keje awal sebab bersemangat... ya lah we all have plan to hav small party among us today. On previous Saturday, all of us agreed to wear cantik2 clothes on Monday ... that is 2day. Aku masuk jerk staff room aku nampak Susan dengan blazer itamnya...
Ati aku berkata2: "napa pulak ni?... "

Nampak Ling Lo @ Keroro @ nama sebenar Ling Lee ...

Ati aku berkata2 lagi: " also wear black..."

Then nampak cik Aja senget...

Ati aku berkata2 lagi: "Nasib baik budak senget ni pakai baju vogue... ha ha .."
Apa taknya ... kalau tak malu ar aku sorang pakai baju klip-klip ni ... kalah baju Ekin masa sanding ngan Mawi ... huhu....
Tunggu Geetha Gutawa lak ... de dtg lambat sket arini ... Well... orang bizi nak prepare tok KPLI la katakan (bunyi jeles jerk ni?!... hik hik hik).... Then biler die muncul ajer kat pintu staff room ... lor black jugak ..... ! Hampeh.... lupa katanya.Then aku tunggu pulak Ketua Kendarat ... hak hak hak ... Kak Zack @ Kak Zura @ Ketua Rombongan. Muncul ajer kat pintu tu ......... alaaaa... Kak Zack pon sama... lupe pasal arini..... What happen to their cognitive skills ni? (ader kene mengene ke ni? ...)... then takperlah... takkan aku ngan Aja nak balik tukar baju kot.
Pastu makan tetap makan. By the way ... selain dari orang2 yang resign ni, kene pi training kat 2C (as usual #$$%#^!). So, aku, Aja ngan Geetha pi Leisure Mall Taman Pelangi after took order apa yg depa nak dari McD... abis RM107.10.

Aku, Aja, Kak Zura, Kak Hazel ngan Ling Lee order Prosperity Burger, Susan ngan Geetha makan Faldover Chicken... and the one and only guy ... Dwiharuno... makan Spicy McDeluxe (betul ker eja ni?)....

Kami tak cukup tangan.... nak bawak all those stuff then nak beli lagi Sundae tu ... masa nak ke car park tu dah meleleh-leleh... yang paling tak senonoh, Geetha siap jilat kat tangan die ... iyaks... ha ha ha... dgn Cik aja terjelir2 nak makan makan aiskrim tu ... ha ha ha ... (jangan marah aaaa) ... sampai aku pong tokleh kontrol ayu .... aja suap aiskrim masa tgh drive ... abis kene tudung baru aku tu...Ha ha ha... tak tahan nak gelak.

It's 5:00 pm now... depa yang pi training tak naik lagi... aku nak g solat jap ....

(p/s: Sibuk ar Geetha ni nak blaja loghat Klate... buruk bebeno bunyinyo. )


The Family Stone
Friday, December 26, 2008 | Friday, December 26, 2008 | 0 komen entri ni
Halop... I'm getting tired already for searching house for rent in Bandar Penawar.I'm searching through the internet first, then I'll try talian hayat.But I already used one, Suhaila kepoci ... ha ha ha.Bad news... never mind I'll try to call Ujie... who knows she knows someone there seems she had been there for a month. Better try than never.
It's not to late to wish Merry Christmas to everyone who celebrated it. I fulfill the day before by watching movie again and again and again. One movie that touch my heart was the Family Stone... RTM2. It's about family relationship... of course typical american family but still got something there that I've learned.Then I've watched Cicak-Man. How to say? 2-b-honest ... it's boring for me. I don't like the joke... for me it's slapstic. Sorry for Cicak-Man mania. So my desire to watch the sequel is no more. I like Apek :) but not the movie.

Other than that, I eat, eat and eat again until me myself looks like a walking pumpkin... ha ha ha.

Then, today... juz coaching Jerry with his IT Project. He's so rajin now. Hen hao! By the way, from my opinion, he's brilliant but dunno how to used it before. Hopefully he know that he is brilliant ... he he he. Later, will drop Cik Aja at Larkin bus stop. She want to going back... watchout BP people!!!!!... this SenGal gurl back again... hu hu.

By the way Cik Aja... send my regards to ur mum and wish her Happy Birthday. It's very happy when all the children wanted to celebrate it. I wish my future children (ader ker?) will treat me like that too ... hoo hoo.

K now, I want to go to Mak Eton... Hajar hungry & kebuluran already... she wanted to eat something before going back :)

Dadaaaaa ...

Labels:


Salam Hijrah 1430 buat Semua ...
| Friday, December 26, 2008 | 0 komen entri ni
SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH 1430H.
BERSAMAAN DENGAN 29hb DECEMBER 2008.
SEMOGA MENAMBAHKANKEIMANAN KITA PADA YG ESA,
INSYA ALLAH.

Monolog Seorang Pendosa
| Friday, December 26, 2008 | 0 komen entri ni
AKU INI BERDOSA YA TUHAN..
MATA PEMBERIANMU KU KHIANATI DENGAN DOSA
MELIHAT DAN TERGIUR
MELIHAT TUBUH TELANJANG
DENGAN JIWA GELITA..
LIDAH PEMBERIANMU. .
SELALU LEMBUT DAN LAZAT
TANPA TAKUT
MENGAIB DAN MENYEBARKAN DOSA DOSA
SELALU TERLUPA PESAN RASUL
BETAPA MENUTUPI AIB INSAN LAIN
ITU SUMBER PAHALA DARI MU..
REZEKI PEMBERIANMU TERHAMBUR DAN MUBAZIR
TERLUPA ITU PEMBERIAN MU..

AKU LUPA TUHANKU..
AKU BERPIJAK DI ATAS BUMI MU..
AKU ASYIK DGN KEMILAU DUNIA YANG MEWAH..

TUHANKU..
AMPUNI AKU..BIMBING AKU..
LINDUNGI AKU DARI SEGALA DOSA KU
DARI KEBURUKAN AKHLAK KU..
TEMUKAN AKU DGN CAHAYA KEBENARAN
DARI PINTU RAHMATMU..BERI AKU KEKUATAN..
MENINGGALKAN NAFSU JAHATKU..
YA ALLAH..KEPADA MU AKU BERMOHON...

Halop2 Wanie...
Wednesday, December 24, 2008 | Wednesday, December 24, 2008 | 1 komen entri ni
If U read this then U know that I've already viewed your blog and wanted to throw some comments... but cannot. Erm... should do something on comment setting k :)

Here We Are...
| Wednesday, December 24, 2008 | 5 komen entri ni
Here We Are... the four of Us yang Nak kuar Bulan ni... Memperkenalkan:
Mrs.Azura Abdul Jahir @ Kak Zura @ Ketua Rombongan @ Kakak Pantri ... ups ...:)
Geetha Balaraman @ CikGu-2-be @ KeRoRo
Ini Lagi satU... Siti Hajar Minhat@Minhaj @ Cik Aja @ Apapaajer @ sengAL...
Akuler ni... heheh yang paling normal AntaRa diAtas2 ni... hi hi hi Nor Azleen Azib :-)


Persahabatan yang terjalin antara kami tidak akan berakhir di sini, Olympia adalah titik pertemuan dan persahabatan kami. Frenz here is the bestestssss. Bak SMS yang Cik Aja bagi kat aku: Circle means forever.. No beginniNg and No end.Let Our GooD relationsHip be, noT just an endLess Line But a CirCle That Goes ON for a LifeTime!!! :)
Keep In Touch :) ... tibe2 sedey la... sob sob sob ... Tapi kami tetap Vogue...

Labels: ,


Alaaa Sedeynyerrr
| Wednesday, December 24, 2008 | 4 komen entri ni
Halop... erm dah tak berdebar dah.Da tau da... AKU TAK DAPAT KPLI ..... takperlah everything happen for a good reason. Nampaknya kene pergi sekali lagi lah kat Bandar Penawar ... nak settlekan rumah sewa sumer. Adoilah... mesti Panda sedih ni. Mak ngan ayah pon mesti marah ni sebab tak nak mintak tolong Abang Asen. Hu hu... takper2... aku preferred this way.
Frust? memangla ... tapi bukan di sini noktah perjuangan aku untuk menjadi seorang pendidik. Aku kat INSTEDT pon pendidik gak cuma suasana tu yang berbeza ... hehehe apa maksud tu ... lagipun aku nak masuk gomen kot kuang kuang kuang.

By the way aku tumpang happy untuk kawan aku sorang ni ... Miss Geetha Gutawa... ups Geetha Balaraman... cek mek ni dapat kat Qlate. Kah kah kah ... tak dapat nak imagine caner Geetha dpat cakap Klantan nanti ... Gapo dio???...

Jack&Jill for sure kene heart attack ni ... :) Disaster end of December 2009... end of the year 2009. 4 of his lecturer tendered resignation letter. And 4 of us... Kak Zura, Hajar, Geetha dan Aku (hehehehe) ..... sumernya yang lama2. So now hanya tinggal Mrs.Kumu yang betol2 senior. Other than that..... no more. But still got knowledgeable lecturers ... my frenz, LingLo(hehehe), Acap,... Susan and Reno.But pity them. I can imagine their workload for next semester. I can saya no more OE also.If Jack still wanna continue, I think he should train the trainer first! Let them digest all the thing.

Haha... aku rasa akulah orang pertama yang print surat KPLI dukacita ... ha ha. Kat atas tu aku siap snap tapi blur la. By the way nanti petang sambung ek... nak kluar jap pi Mutiara Rini ... heheh. Ade koje. :)

Labels:


DebArAn ini Akan BerAkhiR...
Tuesday, December 23, 2008 | Tuesday, December 23, 2008 | 1 komen entri ni
bukTI 01
Ni bukti aku memang takder kejer ... hu hu. Acap tanya napa tak balik? Aku kata takder orang kat umah. Nanti aku jadi lagik bengong. Kalau kat umah takder orang stopkan aku ngadap PC... aku ngadap sampai pagi ... Aku leh main BooKwOrm sampai azan Subuh berkumandang... seriyes aku tak sedar. Nak belajar FlAsH... xder software... Aku da risau lUsa cuTi KrismAs satu aRi aku nak bUat apa???..... Plis help Me... Malam ni balik ingat aku nak masak megi goreng... nyum nyum nyum => ... nanti singgah Majidee Corner k.Akan aku akhiri debar ni esok... malam semalam sampai 2x mimpi... huHu... apapun keputusan~Nya aku redha.Cuba lagi next time. Tawakkaltua'lallah... Semoga rezkiku disitu... Amin Ya Rabbal A'lamin.

bUkTi 02

Labels:


Semalam aku ke sana lagi...
Monday, December 22, 2008 | Monday, December 22, 2008 | 3 komen entri ni
Forest in the City? yup, semalam aku ke sana lagi ngan Panda. Panda xsuka suasana orang ramai so I dun want to recall how I influence him to go there yesterday...hik hik hik. Tapi da kat sana, die yang lebey2 plak bila da nampak anak2 ikan tu. Siap turun pi tgk lagi. Around 8:00 am we reached there. Ramainya orang, maklumlah hari minggu. Masing2 dengan family, ada yang pegi ngan kawan... yang lone ranger pong ader. Da lama aku tak pegi habiskan waktu tempat macam tu. Dulu kat tasik Shah Alam... akulah pengunjung setia.Study kat situ ... bawak satu beg penuh makanan...buku... yo yo o jer... dok kat situ sampai petang. Hari minggu jerk jogging ngan Ayu... lepas jogging elok jer kami membedal nasi lemak kat Seksyen 2. Eloklah tu. Bakar2 kalori ... tambah lemak baru ... hu hu.
Habis satu Hutan Bandar aku round semalam. Kami jalan2 jerk... x jogging pon. Panda poyo... x bawak kasut jogging... aku ok jer. Macam2 gelagat aku tengok semalam. Yang kelakar tu pasangan lessy pong ader... but the shame is they without shame ober2 depan sumer pengunjung... (apa punya ayat daaa) ... tapi tulah. Aku heran betul.Tah apa yang nak di gahkan tah.Aku bukan kagum... meluat tu adalah. On the way keluar tu aku beli ais-krim... .Then aku tgk pengungjung2 yang baru nak masuk tu bile berselisih sume pandang aku one kind... Panda kata apa taknya... makan aiskrim kol 9:30 pagi ... hehehe.
Oh ya, aku berjaya mengharungi cabaran merentasi batu refleksologi yang panjang tu walaupun da berpeluh2. Panda half-way da surrender.He he he... tapi macam lege sket.Sakit memanglah... tapi poyo punya pasal aku paksa habiskan jugak ... huhu. Kan besh kalau adik2 aku ader... miss them a lot.Nanti depa dtg aku nak bawak dtg sini lagi.
Pastu kami bekfes kat atas tu. Fuiyoooo... banyak choice.Tiba2 aku jadi juling tgk makanan2 kat situ, ... ada capati, kueh-mueh, nasi lemak-wajib!... sup dan bak kata arwah pakcik Astro tu ... macam2 ada. Kami da rambang mata. Last2 aku nampak lontong ... apa lagi. Lontong kuah + begedil daging + teh tarik... Panda order mee rebus tulang + teh'o. Tu first time aku tgk org makan sum2 lembu tu pakai straw. Family aku tak makan tu... mak maybe makan. Cam pelik pon ader bila makan tu pakai straw... dengan sound effect die. Aku hampir tak habis makan... but after forced to do so ... habis gak. Alhamdulillah. Ada peluang pegi lagi...
Jalan Tasek Utara,
Johor Bahru 80200 Malaysia .
+60 7 228 2525
Open Hours 7a-7p M-Su

Segelintir Manusia, Satu Sistem, Sebuah Management dan SeBIJIK kolej
Wednesday, December 17, 2008 | Wednesday, December 17, 2008 | 1 komen entri ni
Erm kebelakangan ni asyik cakap pasal ni jer... heheh sebab da itu yang berlaku. Dan setiap yang berlaku pulak ... memang penat kepala aku nak fikir. Bak tajuk Cik Aja dalam blog nya ... orang macam ni pun wujud! Ternyata dunia ni banyak macam orang ada. Kepala sama bulat (ya ka?) , rambut sama itam tapi hati lain2.Tapi yang penting untuk diri kita ialah ... be bad be good ... juz be myself.

Cume yang kelakonya ... seBIJIK kolej tu bukanlah besar sangat. Tapi politik kat dalamnyer mengalahkan politik Management yang besar gedabak tu. Terlalu ramai orang yang ingin menjadikan diri mereka important dalam organisasi tu sampai melupakan terus apa itu setia kawan? apa itu undang2? apa itu ke keikhlasan? ...

Segelintir manusia yang suka menjadi lalang... tiada prinsip dan pegangan. Lain keluar dimulut lain dhati... it's very funny huh ..,
Satu sistem yang tak constructive............ yang goyah ... aku pun heran... bukannya besor sangat pon...

Aku pun bosan nak cakap but recently most of the thing happen to me adalah datang dari bende ni. But aku tak sabar nak tunggu esok... aku nak tengok apa reaksi lalang-lalang ni bila aku bagi surat tu ... Ya ALLAH kau berkatilah kami dalam menegakkan kebenaran ini. Amin.



Di hati ini hanya Tuhan yang tahu...
Monday, December 15, 2008 | Monday, December 15, 2008 | 3 komen entri ni
Cewah cam jiwang semacam jer title kat atas tu ... erm but I mean it. Seingat akulah ... sepanjang hidup aku ... this December macam2 jadi dalam hidup aku... ada yang terlalu manis untuk dikenang ... terlalu pahit untuk ditelan. Aku sedar dalam perjalanan hidup ini, kita akan menempuh berbagai2 keadaan, manusia, dan macam2 lagi. Tapi apa yang berlaku kebelakangan ni benar2 telah menjadi valueadded dalam hidup aku. Ia semakin mematangkan aku lagi dalam menempuh dugaan dan cabaran hidup. Apa yang aku harapkan ... semoga setiap respon aku atas apa yang terjadi masih berada diatas landasanNya. Amin ya Rabbal Alamin.

"ALLAH SWT tidak akan membebankan hambaNya melainkan dengan apa yang termampu dipikul oleh hambaNya itu" ... dan

"...tanda2 kasih-sayang ALLAH terhadap hambaNya ialah dengan diberikan ujian ke atas hambaNya itu... " supaya hambaNya itu sentiasa dekat padaNya, mengadu domba padaNya...

Tapi dengan apa yang terjadi pada aku di Olympia..... InsyaALLAH aku berdoa' semoga takkan terjadi pada sapa2 lagi selepas ini. Dan semoga aku diberikan kekuatan dan jalan untuk memungkin ia terjadi. There's something wrong somewhere with this place that I think should be settle down.
Tapi semalam aku tak fikir apa2 pasal Olympia... bergelak ketawa ngan adik2 aku... pastu petang kami gi Hutan Bandar, Panda pon ikut. Balik dari Hutan Bandar... kami pi pasar malam Larkin. Ermmm... tapi depa da nak balik Kelantan... esok maybe. Aku mesti sunyiiiii sangat lepas ni sebab Faizal pon dah takde. Nak balik lambat dari Olympia ni pun da tak best. Sabo aje la.
Oh, ya! masa kat Hutan Bandar semalam kelakar betul bila Farhan jatuh dalam lopak air masa tengah bergayut dekat taman permainan tu. Basah lencun ... ha ha ha... Kami ketawa sampai berpeluh2... ada sorang pakcik yang ada kat sana siap tepuk tangan tengok Farhan jatuh. Farhan...Farhan... he he he.

acik ngan ed yang poyo ...

we ride the giant 'kodok'

padan muke!

nak lari mana....


mak ngan acik

hi hi ..... mak kata panda dengan aku sama2 kene exercise... tulah buktinya...


Hari Yang C-Buk
Friday, December 12, 2008 | Friday, December 12, 2008 | 5 komen entri ni
Erm... hari ni ingat nak habiskan tanda paper tapi sibuk buat benda lain pulak.Buat apanya ... settlekan pasal resignation akula... kecoh ar.Orang lain nak resign tak macam ni pon, napa time aku ngan aja macam kecoh semacam jer.Tapi semua da clarify tadi.Aku punya last day ialah bila aku dah settlekan semua keje.Aku tak nak tinggal nama buruk ... aku nak settlekan betul2 keje aku baru aku blah dari bumi Olympia ni. Aku sayang sebenarnya orang2 kat sini... aku paling kesian kat Ling Lee... cadangan aku ikut ajer family die pi Australia nanti. Sambung je belajar kat sna pulak.
Oh ya! Tiba2 ada orang cakap yang tak enak pasal INSTEDT pulak.Aku tau ... keje ngan Melayu mesti lain pulak citenya tapi TAWAKKALTUA'LALLAH. Aku nekad nak brenti. Lagipun aku still hoping for the KPLI. 24hb ni, InsyaALLAH tau... tapi kalau tak dapat aku frust... frust ooo... kene buat rayuan tunggu jawapan bulan satu pulak.

Labels:


Budak gumuk mau kawen ...
Thursday, December 11, 2008 | Thursday, December 11, 2008 | 4 komen entri ni
Erm... sementara tunggu Farhan datang amek aku ... aku sempat tulis pasal seorang budak gumuk yang mau kawen. Ahaks... sapa lagi kalau bukan aku... kuang kuang kuang!
Sempena Aidiladha yang baru lepas 08122008, aku balik kampung.Kali ni aku balik atas dasar "2 in 1"... 1st - sambut AidilAdha, 2nd - majlis tanda aku&panda on 09122008. Alhamdulillah syukur ke hadrat ILAHI, semuanya berjalan dengan lancar. Tapi aku memang penat, mana nak siap untuk raya lagi untuk majlis tu lagi. Sampaikan dalam 2-3 hari ni ... adik2 aku kata ... aku tidur berdengkur macam org laki2. Ya ALLAH mesti buruk kalau ader yang rakam ... nasib baik takder... huhu.Aku sampai dari Kelantan semalam, 11 lebih. Aku,Panda,Acik,Ed ngan Aus satu biji kete.Mak,ayah ngan Farhan satu biji kete.Memang penat tapi seronok... Alhamdulillah ... seronok.Dan bila balik Olympia ni keje menimbun... bukannya apa... tanda paper2 exam lah ... huhu. Buktinya cuba lah tengok meja aku... da takder rupa meja dah ...

Sempat tanda 2 subject untuk arini. IT01 & IT02... sayang IT01 ader student fail.Da tau amek exam taknak jumpa aku... jawab pulak tak habis... tak dapek den nak nolong.Kesian pulak, duit tu.Tapi aku tau die mesti guna alasan sibuk untuk preparation orentation nite. Yang lain ... Alhamdulillah. Petang tadi ada briefing pasal course baru... DBM - Diploma in Business Management by Mr.Ravi. So aku budget maybe esok siaplah aku tanda paper2 yang berkaitan ngan aku. Pastu bolehlah tolong sibuk2kan diri tanda paper IT yang lain pulak... maklumlah ... I'm the one and only ... ahaks.
Erm... kalau panjang jodoh KhaiLeen, InsyaALLAH, June tahun depan aku jadi 'orang lain' kalau tak maybe bulan 12... InsyaALLAH semoga sumernya berjalan dengan lancar. Family aku sumer ada kat JayBee skng ni kecuali Angah kat kampung.Tadi tepon... depa pi ronda2... amboi2 tak tunggu aku balik no.Tapi depa plan nak stay seminggu je :(
Acik, Aus, Farhan & Ed.

Panda kene jadik cameraman untuk kami sebelum bertolak balik JayBee.

Cik Nab bersusah payah datang tolong masak untuk hari tu ... pukl 7pagi dah datang ... thanx cik Nab. Zua ngan Farhan enterframe ...
Eii anak sapo gumuk pakai baju merah tu ... malu eeiii ... malu eiii...
Masa raya... nak pi umah nenek!

Farhan lambat sampai lagi ..... aku tak sabar tunggu esok ... apa lagi lah esok kat kolej ni.Hik hik hik. By the way baru dapat call dari CyberJaya... apa tah aku shortlisted candidates untuk jawatan apatah ... interview sabtu ni ... nanti cek emel ...
MakSayang tgh salam ngan Mama Abang Kita makan dulu...! Kelihatan AyahDe yang penyibuk SIBUK nak enterframe Achik ngan Aus
Raya kat umah nenek..... mak lang pun ader :)
Klah mesti Farhan mengamuk tunggu kat bawah.... esok sambung ... dadaa...

Labels: , ,


To take or to not to ... again!
| Thursday, December 11, 2008 | 2 komen entri ni

Erm... I reached to this junction, again! So, I have to make a decision now on which way should I choose in order to continue my journey... my journey of life. And aganin the matter that make my kepala mau pecah ialah bila terpaksa buat keputusan memilih kerja. Pasal lain tak banyak sangat. But now, I think the condition is crucial.

Tapi bila Kak Fazillah cakap, "Ambillah peluang kali ni. Rezeki Tuhan nak bagi! Selalu dapat, tolak nanti bila Tuhan dah tak nak bagi, macamana?"

Aku agak terpukul engan kata2 tu...chewah ayat. But most of my friend said that this is good opportunity. Just Go!!! heheheh....
Kalau sebelum ni alasan aku taknak tinggalkan Olympia sebab nak cantikkan profile mengajar aku yang baru setahun jagung tu... by the way dah lebih already :)... and now what?

Am I resist to change?

1. Bukan senang nak adapt culture baru, environment baru. If I choose to take... means aku kena adapt ngan keadaan tempat tu sendiri yang berbeza... berbeza dari JB... jauh dari kesibukkan kota. Kalu aku tukar kerja but still stay kat JayBee tu lain arr cite. But to be honest, InsyaALLAH that is not a big problem to me. Aku memang suka suasana macam tu, maklumlah orang kampung :)... huhu.
2. Lifestyle aku da lain. I mean, apa yang aku buat sehari-hari. Kalau dulu dan sekarang ni, kawan2 kata aku macam orang dah tawen. Balik umah, masak, amek ayah keje... ala yang macam org2 dah kawen buat tu. So, kalau aku dok Bandar Penawar, aku sorang! Aku da tak macam biasa, sebab aku kene jaga diri aku sendiri je. Bole ke aku?
3. Da tak boleh dating ngan Panda macam biasa... ahaks... miangnya, anak sapolah ni? hehehe... Boleh ke aku?
4. Frenz - boleh ker ku dapat geng2 baru. Alaa... so far yang kat Olympia yang paling best yang pernah aku jumpa. Kalau kat sana dapat yang macam ni tak?
Selain daripada tu hati aku berat nak tinggal student2 aku kat sinio. Nilah tempat aku mengasah minat aku terhadap profession perguruan.Tempat jatuh lagi dikenang... apatah lagi tempat aku mengumpat... hik hik hik (Astaghfirullah...). Student IT01 da cakap, desire to see me again for IT02 class next semester. Elly pulak nak tulis surat request aku ngajo die next sem untuk part time. Huhu... I love you guyz...

Sebenonya aku bukannya pandai no mengaja pon, tapi aku ikhlas! Aku nak student2 aku tau apa yang aku tau dan apa yang aku nak tau. :)Alaa... mengomel jer dari tadi... but what is the decision nih? to take the chance or not to? Maknenye................Takder Makne :).

But myPanda was not so happy about this but I think this thing is also for our future.Kata kalau aku nak sambung belajar oversea nak ikut... tapi baru Bandar Penawar da macamni... ahaks! Panda sapolah ni?K lah, nanti aku da buat decision aku post kat sini... kuang kuang kuang.
AKU DA BERBLOG DALAM NOTE KERJA AKU MASA MEETING THAT DAY BUT TAK SEMPAT NAK POST BUT AKU NAK TULIS GAK...ACTUALLY AKU DA BUAT DECISION, AKU BARU TENDER RESIGNATION LETTER TADI NGAN CIK AJA ... HUHU. AKU TAKKAN LUPA 'HIS' REACTION JUZ NOW... LET SEE WHAT HAPPEN TOMORROW...

Labels: ,


Sedetik dalam hidup ini...
Saturday, December 6, 2008 | Saturday, December 06, 2008 | 3 komen entri ni
The moment that caught by the camera eyes ...
Kak Zura bakal tinggalkan Olympia end of this year ... huhu. Kat atas tu Ujie ngan kembarnya ... sama kan ... tu cik nurul pon sama ader kembar. Ha ha
Macam da takder keje sangat ... hahaha ... Bobo enterframe....
Kelihatan model Olympia ... Cik Aja & Nurul... kat bawah tu Nik ngn Are-a tgh tercengang kat East & West.
Kiri:Kenangan masa buat OE... actually it is very good experience.Yang lain2 tu ... gambar lecturer2 senget kat olympia yang sempat posing kat tempat parking Plaza Kotaraya.
Suka tengok gambar atas tu... cantik... sebab aku yang amek bukan sebab orang2 dalam gambar tu. Kat bawah tu anak2 sapolah yang perangai buruk tu...
Ni gambor2 aku ngan cekmek2 yang senget-benget ... Ujiez&Ajaz
Kenangan bersama mu akan ku semat dalam kotak ingatan ku ..... cewah
Apalah Acap tu ... ngumpat jer...
Di Olympia ... kami semua ratu! :)
Makan... makan... dan makan lagi. Kat tepi tu ... crown yang menjadi rebutan ... huhu
Kat atas tu cek mek banyak mulut ...


Hot mamas-hot papas



Labels:



Older Post | Newer Post